TRANSFORMATIES

“Onder begeleiding van Rick ben ik in een jaar meer dan 50 kg. afgevallen!”

Wij zijn trots dat verschillende MARISPORTS Atleten hun doelstelling(en) hebben behaald. Een aantal transformaties hebben we uitgelicht. Lees het inspirerende verhaal achter de verschillende transformaties én wellicht ben jij de volgende.
Plan een vrijblijvend intakegesprek én ervaar onze trainingen. Ook voor jou is resultaat mogelijk!

TRANSFORMATIE VAN DARLY

“Hoe doen mensen dit toch?! was mijn gedachte.”

Ik wilde het sporten een nieuwe kans geven. Na 3 sportscholen te hebben ‘gesponsord’ door steeds een contract aan te gaan voor een jaar om alleen de eerste 3 maanden fanatiek te sporten en het daarna links te laten liggen. Ik miste de nodige discipline om dit door te kunnen zetten. “Hoe doen mensen dit toch?! was mijn gedachte.”

Hoe is Darly gestart met MARISPORTS?

Ik heb dit bereikt door mijn eetpatroon aan te passen en door bewust gezonder te eten. Toen ik mijn streefgewicht bereikt had merkte ik al snel dat mijn huid heel slap geworden was. Mijn bovenarmen hingen, mijn bovenbenen waren ontzettend slap en om de frustratie omtrent mijn buik niet te vergeten! Mijn gedachte op dat moment was “ik ben nog zo jong, als ik nu niets doe zal ik nooit weten wat het is om een mooi gevormd lichaam te hebben”. Het was nu of nooit! Ik ben altijd stevig tot dik geweest. Ik heb heel lang met het welbekende ‘jojo effect’ gestreden door de duizenden diëten te volgen die deze wereld biedt, die je niet alleen een gevoel van frustratie en teleurstelling geven, maar ook de dubbele kilo’s zodra je ermee stopt.

Ik moest iets doen! Ik wilde sporten, maar dit keer voor langere duur! Ik wilde iets nieuws en iets anders dan ik gewend was. Iets dat blijvend zou zijn. Ik kwam overal het woord ‘BOOTCAMP’ tegen. Mijn collega sportte bij MARISPORTS en deelde zijn ervaringen met mij. Ik wilde ook! In een groep, buiten, oefeningen, conditietraining etc. Een nieuwe uitdaging! Ik schreef mij heel blij in! Ik was opnieuw gemotiveerd en heel enthousiast. Wauwww… ik wist niet waar ik aan begonnen was. Ik ben met 0,00 conditie begonnen. Het was zwaar, heel zwaar de eerste keren. Ik wilde opgeven. Iets wat ik dus altijd deed, maar dit keer niet liet gebeuren. Het was de moeite meer dan waard. Er was meer aanwezig dan het trainen alleen. Er was een positieve energie aanwezig. Ik werd ontzettend gesteund door de overige leden binnen MARISPORTS. Iets wat echt aanwezig is binnen de groep is een teamspirit!! Niemand kijkt op de ander neer, niemand laat de ander achter, niemand wordt minder geacht, we zijn gelijk en we werken samen of niet!

Dit was het! Ik had mijn plek gevonden. Ik keek er iedere zaterdag naar uit om te gaan bootcampen. Het was niet alleen een training, maar ook een liefdevolle gezellige sfeer die in de groep aanwezig was motiveerde enorm. Een goede combinatie om te sporten dus! Ohh… en wat een gevoel van voldoening na afloop! Voor het eerst ervoer ik een doorbraak op dit gebied. Finally! Met de tijd kwam ik erachter dat het niet alleen om een welgevormd lichaam ging, maar ook om mentale kracht, discipline en doorzettingsvermogen. Deze innerlijke ontwikkeling heeft mij op meerdere gebieden van mijn leven geholpen. Geluk en gezondheid komt namelijk van binnenuit.

Sinds 2013 ben ik een gelukkige klant van MARISPORTS. Ik train 3 keer per week en boek nog steeds vooruitgang, iets waar ik ontzettend blij mee ben. Ik geniet van het leven en heb mijn doel inmiddels aangepast naar gezond en fit blijven leven. It’s a lifestyle change. Er is geen finish als het gaat om het onderhouden van een gezond en fit lichaam. Als bonus bevind ik mij tussen een geweldige liefdevolle groep. Een ieder die aansluit raakt automatisch besmet.

Liefs, Darly.

TRANSFORMATIE VAN FAHD

“De liefde voor de mens zit in Rick”.

Ik staar voor me uit en kijk naar het schilderij van Paolo Tutti. Opeens bedenk ik me dat eigenlijk alles in het leven begint met het woord liefde. Rick zijn liefde voor training is eigenlijk niet in woorden te beschrijven.
De liefde die hij voor zijn medemens heeft is ook niet in woorden te beschrijven.
Zijn manier van praten, handelen, lachen, je op de juiste moment motiveren is een geschenk die je niet kan weigeren op wat voor manier dan ook. Rick is in mijn ogen DE aangewezen persoon die je op verschillende vlakken kunt helpen.
Wil je afvallen, aankomen, spiermassa kweken, beginnen met krachttraining, je conditie op peil houden, explosiever worden of gewoon lekker in je vel zitten. Het kan allemaal en Rick haalt het uiterste in je naar boven. Hij staat je met een big smile op je te wachten. Zijn motivatie is opbouwend, nooit zal hij je het gevoel geven dat je iets niet kunt of kan bereiken. Hij motiveert je op de manier waarop hij denkt dat jij er persoonlijk sterker van wordt.

Hoe is Fahd gestart met MARISPORTS?

Mijn transformatie heeft mij op verschillende manieren mentaal en fysiek sterker gemaakt.
Ik voel me een stuk gelukkiger. Ik denk anders, eet anders, loop anders, leef anders maar het allerbelangrijkste is dat ik me gezond voel. Mijn mindset had ik nooit kunnen realiseren zonder de hulp en motivatie van mijn Personal Trainer.
Rick haalt sinds 2012 het uiterste uit mij. Daar ben ik MARISPORTS ontzettend dankbaar voor!
Zo dankbaar dat ik het niet in woorden kan beschrijven. Ik heb me best gedaan maar zelfs de woorden die ik hier boven heb staan komen niet eens in de buurt hoe DANKBAAR ik Rick ben!
Ik zou zeggen ervaar het zelf!

Liefde, Fahd

TRANSFORMATIE VAN KARIN

“Rick is een zeer bekwame coach die zijn werk zeer serieus neemt, maar ook dingen met humor benadert”.

Het afgelopen jaar is zeer zwaar geweest voor mij; helaas ben ik voor de tweede keer in een burn-out terecht gekomen. Ook kamp ik met een chronische depressie. Deze combinatie maakt, dat er periodes zijn dat ik eigenlijk in bed wil blijven liggen. Dankzij Rick ben ik ook in de afgelopen periode blijven sporten. Een van de eigenschappen waar ik aan moet werken is mijn perfectionisme. En je begrijpt; als je niet lekker in je vel zit, gaat de training minder goed dan je zou willen. Dat vind ik als perfectionist ontzettend moeilijk, want alles moest perfect. En dat is zo mooi aan Rick; ook daar heeft hij oog voor. Hij motiveert je om toch te komen, en zegt dat het al geweldig is als je er bent, en kijkt wat je op dat moment aankan. Sporten is niet alleen puur sporten; het is een onderdeel van je leven, en het leert je belangrijke levenslessen zoals deze; het leven is niet perfect en dat hoeft ook niet. Het leven gaat met vallen en opstaan. En dat maakt het leven, inclusief deze transformatie zo mooi. Deze ervaring had ik voor geen goud willen missen. En… the yourney continues!!

Hoe is Karin gestart met MARISPORTS?

Drie jaar terug startte ik voor de tweede keer met bootcamp bij Rick. Dit keer was ik vastberaden om door te zetten. Niet onder de makkelijkste omstandigheden; ik was herstellende van mijn eerste burn-out, en had een behoorlijk overgewicht. De eerste paar keren was echt enorm afzien; ik kwam mijzelf zo ontzettend tegen! Een ontzettende slechte conditie, en ook nog eens te zwaar. Maar ik ben niet gestopt; Rick in de eerste plaats, maar ook de deelnemers hebben mij altijd gemotiveerd om door te gaan, en ik voelde mij direct veilig in deze groep. Dat is echt de belangrijkste voorwaarde om ergens te sporten; je veilig voelen! Die veiligheid wordt zeer nauwkeurig door Rick gewaarborgd. Rick is een zeer bekwame coach die zijn werk zeer serieus neemt, maar ook dingen met humor benadert.

Na ongeveer een jaar bootcamp, ben ik daarnaast ook gestart met Small Group Training bij Rick. Hierdoor werd ik steeds sterker en viel ik nog meer af, totdat ik een paar maanden stil stond qua gewicht. Er moest nog iets aangepakt worden; mijn eetpatroon. Er wordt vaak gedacht dat wanneer je sport, dat dit voldoende is om af te vallen. Niets is minder waar; je moet je eetpatroon blijvend veranderen. Hierbij ben ik ook enorm geholpen. Rick heeft een no-nonsens mentaliteit; en geloof mij die had ik nodig op dit gebied! Ik had een slecht eetpatroon en wilde dit niet onder ogen zien, en verzon allerlei smoesjes. Rick trapt daar niet in, en komt direct tot de kern. Toen ik merkte dat het geen zin meer had om smoesjes te verzinnen, heb ik mijn eetpatroon blijvend omgegooid. Dit heeft erin geresulteerd dat ik weer begon af te vallen, en ook in shape kwam! Ik ben nu 44 jaar, en nog nooit zo fit en in shape geweest! Leeftijd is absoluut geen excuus!
Waar wacht je nog op? Neem direct contact op! Tot snel!

Liefs, Karin

TRANSFORMATIE VAN JACQUELINE

“Onder begeleiding van Rick ben ik in een jaar meer dan 50 kg. afgevallen!”

Voordat ik dit traject begon heb ik een fotoshoot laten maken. Ik wilde afscheid nemen van mijn ´oude ik´ en dat deel van mijn leven ook een plaats geven. Als ik mezelf zie op deze foto´s, dan word ik er eigenlijk verdrietig van om mezelf zo te zien. Jeetje wat heb ik het ver laten komen en aan de andere kant weet ik gelukkig nu ook dat het allemaal anders kan.

Hoe is Jacqueline gestart met MARISPORTS?

Ik kwam van ver en ik had geen controle meer over mijn lichaam. Elke vorm van bewegen was te zwaar geworden. Het uitlaten van mijn hond vond ik nog maar moeizaam om op te brengen. Trappenlopen of een klein stukje naar mijn werk fietsen.
Ik zat steeds minder lekker in min vel. Ik vond uitgaan niet meer leuk. Kleding kopen was niet meer leuk. Ik was allang blij als ik ergens in paste. Gewoon naar een pretpark gaan bijvoorbeeld, dit gaf angst dat ik niet in een attractie zou passen. Of uit eten gaan met vrienden en vriendinnen.
Ik werd steeds onzekerder en nu pas durf ik eigenlijk toe te geven dat ik niet helemaal happy was in die periode. Mijn focus ging steeds meer op andere mensen liggen. Zoals andere mensen helpen zodat ik niet met mezelf bezig hoefde te zijn. Uiteindelijk zag ik geen uitweg meer en wist ik echt niet waar ik moest beginnen en op dat moment heb ik me aangemeld bij MARISPORTS en gevraagd om hulp. Het belangrijkste is dat ik me niet meer opgesloten voel in mijn lichaam, mezelf durf te zijn en mezelf durf te laten zien aan andere mensen. En daarnaast kan ik ook zeggen dat ik me heel erg happy voel op dit moment.
Door het sporten voel ik me zelfverzekerder en ben ik veel krachtiger geworden. Dat is wat ik andere mensen ook gun. Laatst was ik in een pretpark, in een achtbaan en besefte ik me dat ik vroeger altijd bang was dat ik er niet in zou passen, dat ik geweigerd zou worden en dat ik de vernedering zou voelen. Dit keer was het anders en paste ik er gewoon in. Toch gun ik het andere mensen ook, dat mensen gaan sporten, omdat sporten je helpt. Sporten helpt je met afvallen, maar niet dat alleen je gaat je ook zeker lekkerder in je vel voelen en dat ik volgens mij het aller belangrijkste!

Liefs, Jacqueline.

TRANSFORMATIE VAN MABEL

“Ik wist niet dat mijn lichaam tot zoveel dingen in staat was. Rick zijn motiverende woorden waren een enorme steun voor mij.”

Tijdens de zomer van 2016 kwam ik met mijn gewicht op een hoogtepunt wat ik nooit eerder had bereikt. Hoewel ik niet op de weegschaal durfde te stappen, merkte ik het aan mijn conditie, aan mijn kleding en aan lief bedoelde, maar toch zeer zorgelijke opmerkingen van mensen uit mijn omgeving. Het keerpunt kwam toen ik steeds meer last van mijn knieën kreeg, omdat ik te zwaar was. Pijnlijke en krakende knieën waren aan de orde van de dag. Op dat moment besefte ik dat er een drastische verandering moest komen én dat ik het niet alleen kon.

Hoe is Mabel gestart met MARISPORTS?

Ik kwam MARISPORTS op het internet tegen. De informatie op de website en de recensies die erop stonden gaven mij een goed gevoel. Dit gevoel werd bevestigd tijdens het intakegesprek met Rick. Rick stelde directe vragen en sprak duidelijke verwachtingen uit die een confronterende werking op mij hadden. Dit was ook hard nodig. Met mijn 1.53 m. en 74.4 kg. was ik véél te zwaar. Op de een of andere manier kreeg ik hoop en weer vertrouwen in mezelf. Er was geen weg meer terug en ik wilde niet meer de oude zijn.
Ik besloot alles letterlijk te doen wat Rick zei dat ik moest doen. Ik volgde het voedingsprogramma op de voet en trainde 3 keer per week. Trainen bij MARISPORTS was nooit saai. Trainen werd leuk! Ik had er altijd zin in en keek na iedere training weer uit naar de volgende. Ieder onderdeel was uitdagend en bracht me net een stapje dichterbij mijn doel. Hoewel er onderdelen waren die ik als onmogelijk achtte, sprak Rick met alle vertrouwen dat ik het wel zou kunnen. Ik wist niet dat mijn lichaam tot zoveel dingen in staat was. Zijn motiverende woorden waren een enorme steun voor mij.
De eerste weken waren ontzettend zwaar. De verleiding om meer te eten of te gaan snoepen was groot. Op zulke wanhopige momenten appte ik Rick, hij stelde me gerust en motiveerde mij om vol te houden. Het resultaat zou het waard zijn. En inderdaad, de kilo’s vlogen eraf en dit gaf me een enorme drive om door te gaan. Mijn conditie verbeterde en ik voelde me weer lekker in m’n vel. Aankleden werd voor mij een feest omdat ik elke keer weer merkte dat bepaalde kledingstukken te groot werden. Alles was de moeite waard!
Het behaalde resultaat is onvoorstelbaar. In 8 maanden verloor ik ruim 16 kg. Nu ik zover ben gekomen, kijk ik met voldoening naar de afgelopen maanden. De trainingen blijven leuk en vol uitdagingen. De gezellige en gemotiveerde mensen bij MARISPORTS zorgen ervoor dat iedere training weer een toptraining is geweest!

Liefs, Mabel.

TRANSFORMATIE VAN DANNY

“Rick zijn motto is dat gecontroleerd bewegen en sporten altijd kan. Dit is ondertussen ook mijn motto. Wees je bewust van je beperkingen, maar zie de mogelijkheden die je nog wel hebt.”

Augustus 2015. Één jaar onderweg. Na de keuze gemaakt te hebben fitter te willen worden in de breedste zin van het woord dacht ik dat het tijd werd gericht aan mijn fysiek te gaan werken.

Vanaf mijn tienerjaren kamp ik met rugklachten. Onderrug zoals zo velen. Je hoort het vaak. En het advies is altijd rust houden en je rug zo min mogelijk belasten. Ik ben ondertussen gewend aan mijn rugpijn. 24/7 Stralende pijnen en rusteloosheid. Buiten altijd pijn te hebben geeft het ook heel veel onrust. Geen houding lijkt juist. Slapen vaak lastig of onmogelijk. Met rondjes door het huis lopen als gevolg. Alles om de pijn weg te krijgen. Eens in de zoveel maanden ging ik bij de kleinste beweging flink door mijn rug. Kruipen was dan vaak nog de enige optie. Hopen dat de spieren snel zouden ontspannen en zo na een paar dagen weer een beetje normaal te kunnen bewegen.

Na het zoveelste bezoekje aan de fysio kwam ik dit keer in aanraking met een sport fysiotherapeut die mij niet alleen aanspoorde wat aan mijn gewicht te doen, maar meer nog om mijn rug sterker en weerbaarder te maken. Ga (rustig) hardlopen zei hij. Nooit eerder gehoord. Het advies was altijd rust en gecontroleerde typische fysiotherapie bewegingen doen. Een paar maanden later zag ik een foto van mijzelf van een optreden met mijn band. En dacht hardop. Komop! Je ziet er niet fit uit en je voelt je ook niet fit. Fit zijn is erg fijn als je lange dagen maakt en optreedt. Ik deed totaal niets aan sport, dus besloot ik op dat moment mijn leven een draai de andere kant op te geven. Bewegen en op mijn voeding letten. Dat was het doel dat ik voor ogen nam. En nooit meer uit het oog ben verloren.

Ik ben begonnen met het letten op mijn voeding. Wat eet ik en wat kan ik weglaten of vervangen. En ben de sportschool in gegaan. Destijds dacht ik nog dat de sportschool mij fit en in shape zou krijgen. Dat bleek niet helemaal het geval. Naast een goede warm up en spiergroepen train en moest mijn conditie flink verbeterd worden. Ik besloot te gaan hardlopen. Want ik vond de warmup op loopband stiekem niet eens vervelend. Ik dacht er aan 2 tot 3 keer per week hard te gaan hardlopen. Buiten. En juist niet op de loopband.
Zo gezegd zo gedaan. Ik ben gaan hardlopen. Nou ja wandelen en een paar meter hardlopen tussendoor. Opbouw schema van de website van de Hart stichting gedownload. Het doel. 5 KM. Het duurde een aantal maanden voordat ik überhaupt één KM achter elkaar kon blijven lopen. Buiten hardlopen is toch echt wat anders dan op de loopband. Na 100 meter al buiten adem. Maar al ‘gauw’ werden het er 2, 5, 7.5, 10, 20 en 30. Mijn rugpijn werd stukker minder en mijn energievermogen werd steeds groter.

Hoe is Danny gestart met MARISPORTS?

Ik was wat terughoudend om aan krachttraining te gaan doen, omdat ik bang was dat dit een negatief effect op mijn rug zou hebben. Toen zag ik een post op Facebook van Rick. Ik ken Rick al zo’n beetje sinds 2000 en zag wat hij zelf en met andere op sportief gebied bereikt had en besloot hem een berichtje te sturen met de vroeg of hij het zag zitten met mij aan de slag te gaan met in het achterhoofd de slechte conditie van mijn rug. En als je Rick een beetje kent zegt hij natuurlijk JA!
Rick zijn motto is dat gecontroleerd bewegen en sporten altijd kan. Dit is ondertussen ook mijn motto. Wees je bewust van je beperkingen, maar zie de mogelijkheden die je nog wel hebt.
Een week na mijn berichtje was het zover. Mijn eerste PT was een feit. God wat was dat intens. De eerste weken compleet verrot na elke training. Ik dacht bij mijzelf “komt dit wel goed?”. Rick had mij ondertussen ook gevraagd om deel te nemen aan zijn wekelijkse bootcamp op de zaterdagochtend in het Kralingsebos.
Zou ik uit mijzelf nooit aan begonnen zijn. Ik ben zo ontzettend blij met de verandering van mijn lifestyle. Ik voel mij fitter, slaap minder uren, ben 25 kilo lichter. En het allerbelangrijkste ik voel mij super lekker in mijn vel. Oh ja. De kleding past nu ook wel wat beter. Wat een leuke bijkomstigheid is. Mijn rugklachten zijn drastisch afgenomen. Weg zijn ze niet. Maar dat zal ook nooit gebeuren. Wel kan ik veel meer aan dan voorheen zonder door mijn rug te gaan.

Ik wil Rick uit het diepst van mijn hart bedanken voor de professionele begeleiding. Zonder jou en jouw motiverende aanpak had ik nooit gekomen waar ik nu ben op sportief gebied. En dat is een groot compliment waard.

Dankjewel. En we gaan door met wat we het leukst vinden om te doen. Werken aan lichaam en geest.

Groet, Danny

RESULTAAT VAN SHAYENNE

“Mijn levenskwaliteit is vooruitgegaan en dat is het belangrijkst!”

In mijn tienerjaren had ik een gezond lichaamsgewicht. Tijdens én na mijn twee zwangerschappen – die beiden gelukkig goed zijn volbracht – vlogen de kilo’s eraan. Ik bleef mezelf voorhouden dat dit kwam door mijn zwangerschappen. Ik heb meerdere keren geprobeerd om het sporten op te pakken. Ik kreeg steun genoeg van mijn sportieve vader én sportieve broer.
Door mijn overgewicht kreeg ik tijdens het sporten last van mijn gewrichten. Deze pijn zorgde ervoor dat ik niet verder kon én wilde sporten. Daarnaast was mijn energielevel erg laag, mede door mijn lage bloeddruk. Mijn lichaam stribbelde als het ware tegen. Ik voelde dat ik in een vicieuze cirkel terecht kwam. Lange tijd ben ik in deze cirkel blijven zweven.

Hoe is Shayenne gestart met MARISPORTS?

Mijn broer Rick is de oprichter van MARISPORTS en bleef me confronteren met mijn levensstijl. Rick bood aan me te willen helpen. In het begin vond ik het moeilijk om zijn wijze raad op te volgen, want tja…het is toch mijn broer én onze gezagsverhoudingen zijn gelijk aan elkaar. Ik werd geacht te doen wat Rick me voorschreef. Gaandeweg werden de resultaten zichtbaar en mede door mijn succeservaringen – die er dit keer wél waren – werd mijn motivatie vergroot.
Ik ben inmiddels 58 kilo kwijt en voel me letterlijk een stuk lekkerder in mijn vel. De fysieke transformatie is leuk, maar mijn levenskwaliteit is vooruitgegaan en dat is het belangrijkst.
Liefs,
Shayenne.

TRANSFORMATIE VAN JAN

“Sterker dan ooit!”

De eerste keer dat ik over de vloer kwam in de gym van Rick kan ik mij nog goed herinneren. Ik had te kampen met flink wat overgewicht en voelde mij ongelukkig als ik mijn lichaam voor de spiegel zag. Ik moest en zou veranderen om tevreden met mezelf te kunnen zijn. Ik had al pogingen ondernomen om af te vallen, maar resultaat bleef uit. Als je het niet alleen kunt dan heb je misschien hulp nodig van een ander zo was mijn gedachte. Wat begon met een mail kreeg zijn vervolg in een gesprek op de gym. Nadat Rick mijn situatie had gehoord, was Rick bereid om mij te helpen door middel van Personal Training.
Naast Personal Training in zijn eigen gym geeft Rick ook bootcamps in het Kralingse Bos. Ik heb gekozen om daar ook aan deel te nemen. De bootcamps waren in het begin ontzettend zwaar (zowel mentaal als fysiek). Mentaal zwaar, omdat ik mezelf moest blijven ‘pushen’ om elke bootcamp oefening vol te houden hetgeen ik vaak lastig vond door mijn overgewicht. Fysiek was het ook zwaar: je lichaam heeft gewenning nodig om oefeningen goed te kunnen volhouden. Een slechte conditie en overgewicht bleek geen gelukkige combinatie voor bootcamp. Na de bootcamp op zaterdag had ik het hele weekend nodig om te herstellen van de spierpijn. Gelukkig kreeg ik veel support van de andere bootcamp deelnemers waardoor ik extra gemotiveerd bleef om door te zetten bij elke bootcamp.
Niet verrassend is dat ook de Personal Trainingen zelf zwaar vielen. Het was frustrerend dat mijn fysieke prestaties in het begin belabberd waren. Gelukkig houdt Rick rekening met ieders niveau. Al vrij snel na de eerste trainingen merkte ik dat ik zowel conditioneel als qua figuur vooruitging. Dit was heel motiverend, want dit was natuurlijk waar het mij om te doen was. Ik vind het altijd heel prettig dat Rick je goed begeleid ook wanneer je een mindere dag hebt.
Om af te vallen is gezonde voeding nog belangrijker dan beweging. Immers gaat het binnen het afvalproces voor grofweg 80% om wat en hoeveel je eet en voor slechts 20% over de hoeveelheid beweging die je krijgt. Het gaat uiteindelijk om een negatieve energiebalans: meer kcal verbranden dan dat je binnenkrijgt. De adviezen die ik van Rick heb gekregen wat betreft voeding bleken van groot belang voor het afvallen.
Ik ben nu 20 kilo afgevallen door minder te eten, gezonder te eten en meer te gaan bewegen. Ik zou dit resultaat niet zonder Rick hebben behaald. Ik kan de training van Rick aan iedereen aanbevelen. Mijn zelfvertrouwen, fysiek, conditie en kracht is nog nooit zo goed geweest. Wat je in 1 jaar kunt bereiken is onvoorstelbaar. Ik ben nu sterker dan ooit!
Dankjewel Rick!

Hoe is Jan gestart met MARISPORTS?

Voordat het trainingsproces begon werden mijn lichaamsverhoudingen opgemeten. Vooral de huidplooimeting vond ik erg confronterend. Ik schaamde mij voor mijn eigen lichaam. Om resultaten bij te houden van het afvalproces had Rick mij geadviseerd om periodiek een foto van mijn lichaam te maken. Je weegschaal houdt namelijk vaak geen rekening met bijv. opgebouwde spiermassa. Aangezien mijn doel was om zowel sterker te worden als af te vallen heb ik mij zowel periodiek gewogen als foto’s gemaakt.

Groet, Jan

TRANSFORMATIE VAN RENS

“Het roer ging om. Op naar échte zelfliefde”

Nadat ik succesvol behandeld ben tegen hiv een aantal jaren geleden, werd mijn lichaam gezond, maar ook dik. Opeens hoefde het niet meer te vechten tegen een dodelijke ziekte en al die calorieën die het daarvoor nodig had werden overbodig.

Op een gegeven moment keek ik naar mijn running stats en kwam tot de ontdekking dat ik meer had gerend dan in alle voorgaande jaren, maar mijn buik was groter dan ooit. Ik gaf de schuld aan de medicatie. Aan mijn aandoening. Ik kon er niks aan doen en moest het maar accepteren. Drie schilderijen later waar ik mezelf body positive portretteerde en mijn ‘dad-bod’ probeerde te accepteren keek ik in de spiegel en was ik toch heel ontevreden met mezelf.
Ik was mijn voortdurende zelfkritiek zat. De knagende stem die zei dat ik te dik was, die zich ook vocaal maakte naar iedereen die ik tegenkwam. Op naar echte zelfliefde. Een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Ik nam contact op met Rick Mari van Marisports Personal Training & Lifestyle en plande een intakegesprek in. Ik vertelde mijn wens dat ik graag een atletisch lichaam wilde, maar dat wel nooit zou kunnen krijgen. Nuchter als hij is, zei hij waarom niet? Waarom inderdaad niet?

Het roer ging om. Opnieuw leren eten. Ontdekken wat wel en niet werkt. Veel sporten en dat ook gewoon erg leuk vinden. Ook mijn mind kreeg een make-over met uitgebreide therapie sessies en mindfullness cursus, want die zelfkritiek ging dieper dan mijn enkel mijn lichaam.

Mijn grootste cadeau kreeg ik in een jaar later bij mijn halfjaarlijkse lichamelijke APK. Mijn cholesterol waarde waren ongekend. Mijn LDL (slecht cholesterol) was slechts 1.17 (een gemiddeld goed gezond persoon zit op 2.5 LDL). Maar wat mijn dokter nog nooit gezien had was dat mijn HDL (goed cholesterol) met 1.34 hoger was dan mijn LDL. Hij dacht zelfs dat dat niet kon. Na al die jaren van het wantrouwen van je eigen lichaam, was dit toch wel mijn trotste moment.

Mijn dank gaat uit naar Rick Mari voor het wegnemen van mijn twijfels en het geloof dat ik verder kon gaan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Rens.

 

TRANSFORMATIE VAN MARIËTTE

“Trainen bij Rick en MARISPORTS maakt mij erg gelukkig!”

Door het trainen bij MARISPORTS heb ik meerdere obstacle runs gedaan en dit vond ik nog leuk ook. Dit had ik vroeger nooit verwacht. Ik ben nooit echt dun geweest en ook niet sportief. Daarom is het voor mij zo verrassend dat ik het sporten nu zo leuk vind. Ik ga altijd met veel plezier naar de trainingen. Dit komt door Rick en door de andere mensen die bij MARISPORTS trainen. Iedereen is zo aardig en heeft het beste met elkaar voor. Als er tijdens de bootcamp iemand achter blijft dan zorgt er altijd wel iemand voor dat die persoon door blijft gaan en niet opgeeft. De volgende quote is wat mij betreft helemaal Rick en MARISPORTS: Be so happy that when others look at you they become happy too! Trainen bij Rick en MARISPORTS maakt mij erg gelukkig!

Hoe is Mariëtte gestart met MARISPORTS?

Ik heb MARISPORTS via internet gevonden. Ik wilde graag actief gaan sporten, maar zelf naar de sportschool gaan heb ik nooit echt de discipline voor gehad. Tijdens mijn intake gesprek had ik gelijk al een goed gevoel om bij MARISPORTS te gaan trainen. Het trainen was zwaar in het begin, vooral de Bootcamp op zaterdagmorgen door de combinatie van hardlopen en oefeningen. Dit was ik helemaal niet gewend, maar als ik na het trainen in de auto naar huis zat had ik wel altijd een heel erg fijn en voldaan gevoel dat ik het toch maar weer even had gedaan.

Liefs, Mariëtte.