MARISPORTS

Resultaat van Jan


"Sterker dan ooit!"
De eerste keer dat ik over de vloer kwam in de gym van Rick kan ik mij nog goed herinneren. Ik had te kampen met flink wat overgewicht en voelde mij ongelukkig als ik mijn lichaam voor de spiegel zag. Ik moest en zou veranderen om tevreden met mezelf te kunnen zijn. Ik had al pogingen ondernomen om af te vallen, maar resultaat bleef uit. Als je het niet alleen kunt dan heb je misschien hulp nodig van een ander zo was mijn gedachte. Wat begon met een mail kreeg zijn vervolg in een gesprek op de gym. Nadat Rick mijn situatie had gehoord, was Rick bereid om mij te helpen door middel van Personal Training.

Naast Personal Training in zijn eigen gym geeft Rick ook bootcamps in het Kralingse Bos. Ik heb gekozen om daar ook aan deel te nemen. De bootcamps waren in het begin ontzettend zwaar (zowel mentaal als fysiek). Mentaal zwaar, omdat ik mezelf moest blijven ‘pushen’ om elke bootcamp oefening vol te houden hetgeen ik vaak lastig vond door mijn overgewicht. Fysiek was het ook zwaar: je lichaam heeft gewenning nodig om oefeningen goed te kunnen volhouden. Een slechte conditie en overgewicht bleek geen gelukkige combinatie voor bootcamp. Na de bootcamp op zaterdag had ik het hele weekend nodig om te herstellen van de spierpijn. Gelukkig kreeg ik veel support van de andere bootcamp deelnemers waardoor ik extra gemotiveerd bleef om door te zetten bij elke bootcamp.

Niet verrassend is dat ook de Personal Trainingen zelf zwaar vielen. Het was frustrerend dat mijn fysieke prestaties in het begin belabberd waren. Gelukkig houdt Rick rekening met ieders niveau. Al vrij snel na de eerste trainingen merkte ik dat ik zowel conditioneel als qua figuur vooruitging. Dit was heel motiverend, want dit was natuurlijk waar het mij om te doen was. Ik vind het altijd heel prettig dat Rick je goed begeleid ook wanneer je een mindere dag hebt.

Om af te vallen is gezonde voeding nog belangrijker dan beweging. Immers gaat het binnen het afvalproces voor grofweg 80% om wat en hoeveel je eet en voor slechts 20% over de hoeveelheid beweging die je krijgt. Het gaat uiteindelijk om een negatieve energiebalans: meer kcal verbranden dan dat je binnenkrijgt. De adviezen die ik van Rick heb gekregen wat betreft voeding bleken van groot belang voor het afvallen.

Ik ben nu 20 kilo afgevallen door minder te eten, gezonder te eten en meer te gaan bewegen. Ik zou dit resultaat niet zonder Rick hebben behaald. Ik kan de training van Rick aan iedereen aanbevelen. Mijn zelfvertrouwen, fysiek, conditie en kracht is nog nooit zo goed geweest. Wat je in 1 jaar kunt bereiken is onvoorstelbaar. Ik ben nu sterker dan ooit!

Dankjewel Rick!

Transformatie Jan met MARISPORTS

Resultaat van Jan

Hoe is Jan gestart met MARISPORTS?

Voordat het trainingsproces begon werden mijn lichaamsverhoudingen opgemeten. Vooral de huidplooimeting vond ik erg confronterend. Ik schaamde mij voor mijn eigen lichaam. Om resultaten bij te houden van het afvalproces had Rick mij geadviseerd om periodiek een foto van mijn lichaam te maken. Je weegschaal houdt namelijk vaak geen rekening met bijv. opgebouwde spiermassa. Aangezien mijn doel was om zowel sterker te worden als af te vallen heb ik mij zowel periodiek gewogen als foto’s gemaakt.

Ook jij kan resultaat behalen!

Plan een vrijblijvend intakegesprek én ervaar onze trainingen. Ook voor jou is resultaat mogelijk!